O nama


Zdravstvena Ustanova Ljekarna Počuča, započela je svojim radom 1991.g. mr. pharm. Zlatko Počuča otvorio je privatnu ljekarnu u Nedelišću, gdje je radio kao samostalan privatnik, obrtnik.

Privatno ljekarništvo, tada u samim počecima rada, bez velike podrške državnih partnera, polako je počelo sa ekspanzijom, a Ljekarna Počuča,  bila je prema prostornim uvjetima, prva građena privatna ljekarna u Hrvatskoj, sa pet zaposlenih djelatnika.

Nakon Nedelišća, 1995. u sastav Zdravstvene Ustanove “Ljekarna Počuča”, ulazi nova poslovnica u Čakovcu, I.G. Kovačića 20, gdje se i danas nalazi Uprava Ljekarne, računovodstvo i ostali sadržaji.

Mreža poslovnica nakon 1995. naglo se širi cijelim Međimurjem, pa je tako 1996. otvorena treća poslovnica u Goričanu, u novom stambeno-poslovnom objektu u središtu mjesta.

Četvrta poslovnica otvorena je 1997. u Sv. Martinu na Muri. Područje obuhvaća gravitirajući cijeli brežni kotar malih zaseoka i tadašnjih mjesnih odbora, relativno prometno izoliranih naselja, kojima je usluga ljekarništva, ponuđena na dohvat ruke. Širom Međimurja, s ciljem približavanja usluge nabave lijekova i medicinskih proizvoda, 1998. otvorena je i peta poslovnica u Belici, na zahtjev mještana. Izgrađena je uz postojeći objekat Doma zdravlja u Belici, uz svesrdnu pomoć rukovodstva Općine Belica. Broj zaposlenih 2008. penje se na 26 djelatnika.

U udjelu snabdijevanja lijekovima Međimurske Županije, Ljekarna Počuča postiže 18% ukupnog udjela.

Strukturu zaposlenika Ljekarne Počuča, čini 9 magistara farmacije, 8 farmaceutskih tehničara, Uprava, računovodstvo i ostalo pomoćno osoblje.

Ljekarna Počuča stipendira nove magistre farmacije, potiče novo zapošljavanje poboljšanjem uvjeta stanovanja (dva službena stana magistara), uz ostalu pomoć i brigu oko djelatnika.

Prvi ravnatelj Ustanove mr.pharm. Zlatko Počuča, rođen je 29.12.1957.g. u Varaždinu. Nakon gimnazije u Čakovcu, završava Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu. Do 1991. radio je na poslovima magistra farmacije u Županijskoj ljekarni u Čakovcu, a iste godine otvara vlastitu ljekarnu u Nedelišću. Zlatko Počuča je od 1998. osnivač i prvi predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca – ljekarnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) u Zagrebu. Uključen je i u rad Turističke zajednice Grada Čakovca.

Donator je mnogih sportskih udruga. Bogat profesionalan život i interesi, članstvo u Rotary zajednici, kao i angažman na brojnim kulturnim i dobrotvornim manifestacijama s ciljem donacija i pomoći široj zajednici, obilježio je njegov kratak i stvaralački rad do 2008., koji je zbog iznenadne i prerane smrti tragično prekinut, a njegovi najbliži suradnici i partneri, uz obitelj, pretrpjeli su nenadoknadiv gubitak.

Nakon 2008. Zdravstvenu ustanovu “Ljekarna Počuča” nasljeđuju mr.pharm. Jana Počuča sa 50% udjela i Dino Počuča student Medicinskog fakulteta , sa 50% udjela.

Nastavak rada, zajedničke suradnje i podizanje standarda rada, uz smjernice dobivenog ISO certifikata tokom 2010. Ljekarna Počuča, politikom kvalitete stoji uz bok konkurentnih partnera.

Uređeni imovinsko-pravni odnosi, stručna, mlada, perspektivna i motivirana Uprava, koja se educira za samostalno upravljanje donosi plan razvoja i strategiju ulaganja prihoda Ustanove za dugoročne investicijske projekte.

Uz reprogram dospjelih obaveza, planovi rada usmjereni su na povećanje broja poslovnica, te ulaganja u srodne djelatnosti zdravstva, kao što je poliklinika, zdravstveni turizam i slične dohodovne grane.

Sve bolji poslovni rezultati novih financijskih izvješća o poslovanju Ljekarne Počuča, potvrđuju dugogodišnje povjerenje korisnika.

Ravnateljica,

Počuča Blaženka